Telovadim, telovadim, telovadim. Zadnja dva tedna sem na intenzivnih therasuit obravnavah pri fizioterapevtki Zdenki. Čaka me še en teden therasuita, potem bom imela en teden običajne fizioterapije, aprila pa še tri tedne therasuita pri fizioterapevtki Barbari. Telovadim, telovadim, telovadim in čakam nov preboj, da bom zmogla nekaj, česar do zdaj še nisem.

Ta teden sem vsako jutro hodila tudi na fizioterapije na URI Soča, kjer so preverjali, ali bi mi funkcionalna električna stimulacija (FES) lahko pomagala pri tem, da bom lažje sama stala in hodila. Jaz temu FES-u pravim mravljice, ker imaš takšen občutek, kot bi se ti po mišicah sprehajale mravljice. Na URI Soča so ugotovili, da FES zelo dobro prenašam in da mi zelo pomaga, zato so mi ga predpisali. Mesec ali dva bo trajalo, da zavarovalnica opravi svoje, potem pa bova z mamico FES lahko uporabljali, ko bova telovadili doma. Na URI Soča so mi tudi podaljšali ortozice, ki jih sicer na fizioterapijah skoraj več ne uporabljam, zato pa jih z mamico uporabljava doma, ker z njimi zmorem veliko več.

Ker je prišla pomlad, mi bosta mamica in tata znova najela terapevtski tricikel, da se bom lahko vozila po mestu. Vožnja terapevtskega tricikla je zame odlična telovadba, jaz pa sploh ne vem, da telovadim. Ko bom jeseni stara štiri leta, mi bo zdravnica na URI Soča lahko predpisala kolo, ki bo samo moje, prej žal tega zaradi pravilnikov ne more narediti, zato mi ga mami in tata najameta.

Mamica pravi, da vam moram omeniti, da bo 25. aprila 2015 v Mostecu v Ljubljani humanitarni dogodek Teci z(a) Mišo. Prijazno vas vabim, da tudi vi pridete v Mostec. Če ne želite, vam ni treba teči, lahko pridete samo navijat. Ali pa se igrat na napihljivem gradu in drugih igralih.

Na dogodek se lahko prijavite s klikom na spodnjo sliko.

cover-dogodek

Share This