Tudi tokrat se vam oglašam z dobrimi novicami. Prejšnji mesec sem se vam pohvalila, da se čisto sama dvignem v visoki klek. Visoki klek smo v zadnjih tednih tako veliko vadili, da je ta položaj zdaj zame že mala mal’ca, doma se med igro ves čas dvigujem in sem že čisto pozabilo, da se mi je na začetku jeseni ta položaj zdel nekaj nemogočega. In ne samo to, zdaj primem stol, voziček za punčke in po kolenih šibam po stanovanju (to je nadgradnja visokega kleka, visoki klek v gibanju). Prej sem bila samostojna samo na vseh štirih, zdaj sem samostojna na kolenih, kar pomeni, da sem že veliko višje in je moj svet zato drugačen, veliko več stvari mi je dosegljivih brez pomoči mamice in tate, veliko lepše se lahko igram.

Še bolj pa bom samostojna, ko bom v prostem času začela nositi teratogice (TheraTogs). Mamica in fizioterapevtke so si skoraj pol leta prizadevale, da bi mi jih priskrbele. Ko se je že zdelo, da je to misija nemogoče (nikakor jih niso mogle naročiti), mi jih je kupila in tudi plačala neverjetno velikodušna gospa, ki iz Amerike ves ta čas spremlja moj trud. Ko carinska uprava opravi svoje, bodo teratogice moje.

Ponosno lahko tudi povem, da se je moji ekipi fizioterapevtov pridružil Marek. Marek je v Slovenijo prišel iz Adeli Medical Centra na Slovaškem. Marek je diplomiral fizikalno rehabilitacijo in je Adela suit suit terapevt in Bobath terapevt. Zdaj otrokom pomaga v terapevtskem centru Čarobna lučka v Ljubljani.

Vaša Miša

Share This