Ker sta mamica in tata resno vzela priporočila dr. Parka, naj na operacijo pridem čim bolje pripravljena, ker mi bo tako po operaciji veliko lažje, vse poletje pridno telovadim s svojimi fizioterapevti. Pa tudi kolesarim in jaham. Nekajkrat sem šla tudi na bazen. In odštevam dneve. Koledar pravi, da jih je do operacije še 29.

scheduledsurgery

Operacijo SDR bom imela 30. avgusta. Operiral me bo dr. Park. Dva tedna po prvi, glavni operaciji, me verjetno čaka še ena operacija, ortopedska. Dr. Dobbs mi bo, če se bo po SDR izkazalo, da je to potrebno, podaljšal tetive. Zaradi te druge operacije sta bila mami in tata zadnje mesece zelo živčna. Trudila sta se, da bi tudi meni, kot je v zadnjem letu vsem drugim otrokom, to operacijo plačal ZZZS. Ker pa vsemu trudu navkljub ZZZS ni mogel dobiti mnenja konzilija (nič niso poslali, tudi negativnega mnenja ne, da bi se mami in tata lahko pritožila), je plačana samo glavna operacija, SDR. Za podaljšanje tetiv bo tata na banki moral vzeti posojilo in sam plačati operacijo.

Dva velika kovčka sta že pripravljena in odprta stojita na tleh mamine in tatove sobe. Mami vsak dan v kovčka da kakšno stvar in preden bomo šli na pot, bosta polna. Čisto zadnji bo šel v kovček moj medvedji prijatelj Jorki, ki bo seveda potoval z mano, ker brez njega ne morem zaspati. Žal pa ne bo mogel iti z mano moj brat, ker bo 1. septembra začel hoditi v srednjo šolo. Njega bo teh mesec dni, ko nas ne bo, čuval moj nono. Zelo ga bom pogrešala.

Mami in tata pravita, da vam moram povedati, da boste na moji Facebook strani lahko ves čas, ko bomo v Ameriki, lahko spremljali, kako mi gre, ker bo mami vsakodnevno objavljala novice. Tata pa se je odločil, da bo iz St. Louisa pisal blog, ki ga bomo poimenovali tatov blog. Tatov blog boste lahko brali tukaj, na moji spletni strani.

Ne pozabite držati pesti zame!

Vaša Miša

Share This