V Primorskih novicah so v ponedeljek objavili članek o Starem derbiju za velike korake male Miše in naslov članka se je glasil Zmagala je Miša. Res sem zmagala. In nisem zmagala samo zato, ker se je zbralo veliko sredstev za moje fizioterapije, ampak tudi zato, ker sem bila vse štiri ure na stadionu zelo pridna punčka, ki je vsem prirasla k srcu. In še posebej sem zmagala zato, ker sem po koncu derbija legend, ko je moj prijatelj Darko Nikolovski pel pesem Niki-Niko, z mamino pomočjo prikorakala na igrišče. Pravijo, da je takrat večina obiskovalcev stadiona jokala, tako so bili ganjeni, ko so videli, kako zelo se trudim, da bi dosegla svoj cilj, da bi nekega dne samostojno hodila.

Menda pri dobrodelnih tekmah rezultat ni pomemben, ampak vseeno vam lahko napišem, da je Gorica premagala Primorje z rezultatom 5:3. Za Goričane je tri gole dal Mladen Kovačević, po enega pa Ehad Goga in Enes Demirović. Za Primorje pa so zadeli Dinko Vrabac, Trivko Lučić in Simon Rosič. Ne smem pozabiti napisati, da so se pred legendami Gorice in Primorja pomerili mladi upi obeh klubov, dečki, mlajši od devet let. In zadnje je bila to prva uradna tekma v življenju. Upam, da so slišali moje navijanje, kajti zanje sem navijala še glasneje kot za legende.

Mami in tata pravita, da se moram zahvaliti vsem, ki so pomagali, da se je Stari derbi za velike korake male Miše sploh zgodil. In da ga je kljub slabemu vremenu obiskalo veliko ljudi.

Hvala sponzorjema prireditve Petrolu in Evenetimu. Hvala gospodu Marjanu iz Maestro tekstil iz Ilirske Bistrice za drese, v katerih so igrale legende. Hvala Fructalu za pijačo, s katero so se igralci osvežili. Ter hvala Zavarovalnici Tilia in Sindikatu delavcev skupine Petrol – enota Primorska za velikodušni donaciji, tako Tilia kot sindikat sta za moje fizioterapije darovala kar 1000 evrov. Hvala tudi igralcem obeh klubov, ki so po tekmi zbrali denar za moje fizioterapije in ga izročili mami in tatu. Ter hvala tudi direktorici Elara Night, ki je za moje fizioterapije darovala 330 evrov. In seveda hvala vsem, ki so mi pomagali z nakupom vstopnice. Vsem vam obljubljam, da bom na vsaki fizioterapiji dala vse od sebe. In ko se prihodnje leto spet vidimo, bom sama pritekla na igrišče. Ja, prihodnje leto bomo Stari derbi za velike korake male Miše ponovili. O tem so se vsi strinjali, vsi, ki so pomagali pri organizaciji. In vsi, ki so igrali. Ampak prihodnje leto ne bomo zbirali sredstev zame, zbirali jih bomo za kakšnega drugega otroka, ki bo takrat potreboval pomoč.

Vaša Miša

Ajda Ritmanič
Ksenija Ozebek
Share This